26 March 2018

2 by bukowski παλιγγενεσία στη death disco 24/3

Για τους ακριβοθώρητους και αγαπημένους 2 by bukowski ο Φάντα δεν έπεσε από τα σύννεφα που δεν είδε ουρές έξω από τη Death Disco. Δεν είναι φασαίοι (που λεν και οι νέοι) ενώ το πρώτο 7αρι μετά την επανεκκίνησή τους μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά στο μυαλό του Φαντασμένιου μοιάζει υποδεέστερο των κυκλοφοριών τους, ως τουλάχιστον το 2002. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία, αυτό που μετράει είναι πως για πάνω από μια ώρα οι 2 by bukowski ακύρωναν μία προς μία τις σκέψεις του Φαντασμένιου.  
Ξεκίνησαν με δυο ακυκλοφόρητα τραγούδια, ένα που μοιάζει να γράφτηκε για εισαγωγικό και ένα που ενδεχομένως να είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν γράψει γραφτεί ποτέ. Τι και αν δεν ήταν πάνω στη σκηνή η Kid Moxie, η ατμόσφαιρα ήταν Λιντσική, Μπανταλαμεντική με ένα διαολεμένα όμορφο καθαριστικό ριφ να μας γαμάει το μυαλό μα τον άγιο Μορικόνε. Ε αυτό είναι άλλο πράγμα, ας αλλάζανε όνομα λέει ο Φάντα και ξεκινούν να παίζουν το ZAGADGA από τον πρώτο τους δίσκο. Μέχρι να πει τα βγάλαμε τα λεφτά μας ο Μένιος, βαράνε προσοχή όλες του οι τρίχες. 
Ναι αλλά μήπως δεν τους ταιριάζει η Kid Moxie στα φωνητικά λέει ο Φάντα και τσουπ σκάει το ονειρικό λες και έχουν συνεργαστεί ποτέ οι Cocteau Twins με τους Can. Ποιο είναι αυτό; Είναι ακυκλοφόρητο; Eίναι από τα δισκάκια που έβγαλαν μετά το 2002; ΚΑΤΣΕ ΜΑΛΑΚΑ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥ 2 by bukowski ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ, ΚΑΤΣΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 7ΑΡΙΑ. Το ποστ ροκ έχει πεθάνει σίγουρα αλλά ήταν τόσο όμορφα αυτά που έκαναν στο Solution Sarrus που θα ήθελε ο Φαντασμένιος να το παίζουν εις την αιωνιότητα. Αυτό δυστυχώς δε συνέβη, με αποτέλεσμα να νιώσει ένα κενό ο Φάντα που για κάποια στιγμή σκέφτηκε να το γεμίσει τρώγοντας τα κεφάλια αυτών που λένε πως το post rock (sic) είναι εύκολη μουσική (sic).
Αν τα κενά μεταξύ των κομματιών ήταν μικρότερα και λιγότερο αμήχανα ενδεχομένως ο Φαντασμένιος να ερχόταν έξω από το Temple για να σας φωνάξει "είστε για τον πουΤΣοΠ". Κάποιοι θα πουν πως κάτι τέτοιο θα ήταν άσχετο και αντιπαραγωγικό οπότε για να μη λέτε, ο Φαντασμένιος αντιστρέφει το κλίμα και αποφασίζει να κάνει ορθή χρήση του μέσου κλείνοντας το ποστ με ένα συμπέρασμα. 
Συμπερασματικά λοιπόν, καλό θα ήταν να μην αγνοήσετε τις επερχόμενες κυκλοφορίες και συναυλίες του συγκροτήματος 2 by bukowski καθώς είναι μια από τις λίγες μπάντες που στην επιστροφή τους κοιτάνε εμπρός.

No comments: