05 December 2016

plissken 2016 | τι La Femme μωρέ και La Femme; Εδώ δεν έχουμε να φαμ'

Η διοργάνωση του Plissken 2016 ήταν άψογη, οι χώροι καλοί, αλλά δεν θυμάται ο Φαντασμένιος να έχει βαρεθεί σε συναυλία όσο τις δυο μέρες του φετινού χειμερινού Plissken. 
Ο Zomby live τελικά ήταν dj-set, ο Prefuse 73 κάτι πήγε να κάνει αλλά δεν. Είναι και αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία που στην Ελλάδα γίνονται φεστιβάλ και ο κόσμος δεν παίρνει ναρκωτικά. Όχι πως έχει σχέση ο Φαντασμένιος με όλα αυτά του διαόλου, τουναντίον μιλάμε για φλωράκο από τους λίγους, απλά αν ήταν όλοι οχτώ μίλια ψηλά δεν θα μπορούσε να γράφει για βαρεμάρες κλπ. Τι άλλο;  Ο vatican shadow καλός αλλά με χάλια ήχο, σε σημείο να φωνάζει χωρίς μικρόφωνο και να ακούγεται, ο forest swords και αυτός χωρίς ήχο. Ε, τι να κάνει ο κόσμος; Λαηβ δεν έβλεπε, λαηβ δεν άκουγε ε, μίλαγε.

Στα μεγάλα ονόματα του φεστιβάλ είπανε οι πλισκενς πως θα πιάσουν οι Tuxedomοon τους απ'εδώ θα πιάσουν οι Death in Vegas τους απ' εκεί και θα βάλουμε και τους τρεντσετερς να σας ζαλίσουν τα αρχίδια πως σώνει και καλά οι La Femme είναι το νεξτ μπιγκ θινγκ που συμβαίνει τώρα και θα τρέχετε να μη χάσετε. Ε και τρέξανε οι πιτσιρικάδες για να δουν τσιγκολελέτα γιουροβίζιον. Δεν θα σας πει ο Φαντασμένιος με τι να διασκεδάσετε, αλλά είστε λίγο μαλάκες όταν ειρωνεύεστε τους κάγκουρες εκατό μετρά απέναντι που κουνάνε κωλαράκι για την Νατάσα Θεοδωρίδου. Αν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2016 με όλα αυτά που συμβαίνουν εκεί έξω οι La Femme να είναι στο επίκεντρο της προσοχής του καλλιτεχνικά πιο εκλεπτυσμένου φεστιβάλ. Κάτι είναι πολύ λάθος. Καλοί οι μικρόκοσμοι, και εντάξει δεν θα πάψουμε να χαμογελάμε επειδή είναι ο Τραμπ πλανητάρχης, οι Βρετανοί εκτός ένωσης και εμείς εδώ έχουμε κυβέρνηση με Καμμένο και βουλή με Λεβέντη και Χρυσή Αυγή, θα κάνουμε ένα HYPE ΝΑ για τους La Femme.  Μακάρι να είναι λάθος ο φάντα αλλά νομίζει πως την έχουμε γαμήσει εντελώς.


No comments: