14 May 2016

Life in L.A. is so lonely

 Όπως είχε πει και η Kim "Come on get in the car, lets go for a ride somewhere" ε, ας πάρουμε τον CA-1 να πάμε στο Λος Άντζελες. Το L.A. σίγουρα χαρακτηρίζεται από τα τρία κάπα. Κίνηση, κάγκουρες και κουλνες. Τι και αν ζουν στη νούμερο 2 πόλη της Αμερικής (ετοιμάζονται να περάσουν σε μπόι κοτζάμ Νέα Υόρκη), τι και αν περνούν τη μισή τους ζωή μέσα σε ένα αμάξι, οι Λοσαντζελιανοί δεν τρέχουν, το παίζουν χαλαροί. Αν είναι να κάνεις ένα πράγμα στο Λος Άντζελες, τότε να δεις στο ίντερνετ τι ώρα δεν έχει κίνηση. Και μετά πήγαινε και κάνε ό,τι θες, και αφού το έφερε η κουβέντα έχει και Ameoba το οποίο είναι καλύτερο από αυτό του Σαν Φραν και ενδεχομένως το καλύτερο δισκάδικο που έχει μπει ο Φαντασμένιος. 

Ενδεχομένως, πάντα ενδεχομένως ε, στο Λος Άντζελες ο Φαντασμένιος είδε ένα από τα λαηβ της χρονιάς. Ας πούμε πως το πρόσφατο φλιρτ με τους Fat White Family, εξελίσεται σε έρωτα ή πιο σωστά καψούρα. Πήγε πολύ καλά η συνάντηση στο γραφικό Satelite της Silver Lake. Αχ. Τι καλά ρε Φαντασμένιο, έγιναν πράγματα αλλά σεβόμενος αυτούς που βγάζουν σπυράκια με κείμενα άνω των δυο παραγράφων θα παίξει σε bold το σημαντικό της υπόθεσης. Είδαμε πούτσα και για τους κάτω των 18 Πρέπει να κάνετε σκοπό της ζωής σας να τους δείτε έστω μια φορά λαηβ. Χαμός. 
Στη σκηνή βγήκε πρώτος ο φαφούτης κιθαρίστας, κάτι σαν χαλασμένος Lou Reed ο οποίος έπαιξε μόνος του ένα κοροϊδευτικό/ ειρωνικό  κομμάτι  για την Beyonce ή κάποια άλλη καγκουροστάρ, δεν θυμάται καλά ο Φαντασμένιος, ήταν μεγάλη η ένταση. Μετά το σχεδόν δεκάλεπτο αυτό χάπενινγκ ακολούθησε και η υπόλοιπη μπάντα, μαζί και ο άλλος κύριος πόλος της ο τραγουδιστής, ο οποίος έχει όνομα αλλά βαριέται να γκουγκλάρει ο Φαντασμένιος. Ο τύπος αυτός είναι ένας Mark E Smith σε σώμα Iggy Pop. Αυτό ακριβώς. Ένας υπερκινητικός προβοκάτορας κολλημένος με το πουλί του. Πίνει τα ποτά του κόσμου, ανάβει τσιγάρο το οποίο για Αμερική είναι θέμα, δηλαδή για Ελλάδα το ανάλογο θα ήταν να βγάλει όπλο, που από την άλλη ίσως να μην είναι κάτι για Αμερική. Κατεβαίνει από τη σκηνή, σπρώχνει τον κόσμο, ξαφνικά το χιπστερ γραφικό Satelite γίνεται πανκ. Μοιάζει ακατέργαστο και πολύ ειλικρινές. Αληθινό. Α και κάθε μισό λεπτό ο τραγουδιάρης πιάνει το πουλί του
 
Ο Φαντασμένιος έχει την αίσθηση πως παρακολουθεί κάτι πολύ πιο σπουδαίο από ένα μεσοβδομαδιάτικο λαηβ, θα μπορούσε να είναι σκηνή από το επόμενο Vinyl "the new generation". Ένας φαφούτης και ένας σαλτιμπάγκος, συνεπικουρούμενοι από μια μπάντα που παίζει τόσο σπουδαία  που αν κλείσεις τα μάτια μπορείς να φανταστείς πως είσαι στο πιο γαμάτο στούντιο με τους καλύτερους σέσιον μουσικούς. Παίξανε και το I Am Mark E Smith το οποίο  σε κάποια φάση επιβεβαιώνοντας τη χάρη του ονόματος ME Smith μεταμορφώθηκε σε "Ι Am Donald Trump". Χαμός. Μόνο κάποιοι τύποι σαν τους Fat White Family φαντάζουν ικανοί για να προσθέσουν ένα νέο τσεκ ποιντ στην ιστορία της ροκ. Αν δεν κατακαούν από τα ναρκωτικά. Για την ιστορία, να σημειωθεί πως είδαμε το πουλί του τραγουδιστή, γεγονός που δεν προσέθεσε πόντους στην εξαιρετική τους εμφάνιση.

Και ενώ το 99% του indie L.A. έφτιαχνε βαλίτσες για το Coachella, στη γειτονιά του Φαντασμένιου παίζανε οι Dressy Bessy. Μετά το τίμιο power pop σετάκι η τραγουδίστρια ρώταγε τον Φαντασμένιο σε ποια μπάντα είναι, επιβεβαιώνοντας την υποψία πως στο L.Α. το να παίζεις σε κάποιο συγκρότημα είναι σαν να λες πως είσαι dj στην Αθήνα.

No comments: