27 January 2016

the weirdest of the weird

Κανονικά με αυτή την πρόταση ο Φαντασμένιος θα έκανε μια εισαγωγή με σύνδεση στο προηγούμενο ποστ, θα έλεγε για το πόσο ενθουσιασμένος είναι που ανακάλυψε τους The Fat White Family, που βγάλανε καινούργιο δίσκο που έχει γραμματοσειρά αλά Frank Zappa και είχαν βγάλει και ένα φανταστικό 7ιντσο που στη μια πλευρά ήταν το I am Mark E smith και στην άλλη το I am Joseph Stalin, που το ντεμπούτο τους γαμάει, που κάνουν ένα σωρό αντισυμβατικές χαζομάρες στα λαηβ, αλλά δεν θα τα γράψει. Γιατί όλα αυτά τα ξέρετε, και αν σας ξέφυγαν μη κάνετε καμιά μαλακία και το πείτε πουθενά γιατί θα σας πουν καθυστερημένους του ιντερνετ.

Μετά σκέφτηκε να γράψει κάτι για τους Animal Collective με αφορμή την καινούργια τους κυκλοφορία. Το αγαπημένο Animal Collective δισκάκι του Φαντασμένιου είναι το fall kind ep του 2009. Έχει μέσα δυο από τα πιο όμορφα τραγούδια όλων των εποχών, το απίστευτο What Would I Want? Sky, στο οποίο έχουν σαμπλάρει  το Unbroken Chain των Grateful Dead, και το πανέμορφο On A Highway. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως οι Animal Collective παίζουν δύστροπη μουσική; Έχουν χιλιοειπωθεί όλα αυτά, πάμε παρακάτω, πάμε κάπου όπου μάλλον δεν υπάρχουν αποτελέσματα με αναζήτηση εις την ελληνική γλώσσα. They Came From The Stars I saw Them!

Οι  They Came From The Stars (I saw Them) αποτελούσαν κεντρικό θέμα του καταπληκτικού fanzine overdub που συμπλήρωνε το 2005 δέκα χρόνια κυκλοφορίας. Στο  14ο και τελικά τελευταίο τεύχος υπήρχε ένα καταπληκτικό δωδεκασέλιδο αφιέρωμα του Χρήστου Καρρά, με συνεντεύξεις και όλες τις πληροφορίες για τους TCFSIST και τα side-project τους. Μπόνους με το περιοδικό ένα cd με ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις και remixes. Κάπως έτσι γεννιόνταν τα κολλήματα τότε, δεν αρκούσε μια ξυπνητζίδικη ατάκα και κάμποσα σερ/λαηκς. Δώδεκα σελίδες; Εδώ έχουν καταντήσει πολυτέλεια τα κείμενα άνω των τριακοσίων λέξεων.
Λοιπόν πίσω στο θέμα μας, το οποίο μάλλον είναι η εκκεντρική ποπ μουσική. Ναι. Κάθε φορά που ο Φαντασμένιος συναντά ένα συγκρότημα με αποκλίνουσα συμπεριφορά θυμάται την κολεκτίβα των Horton Jupiter και Alex Holmes. Ο Horton ήθελε να φτιάξει το χειρότερο συγκρότημα στον κόσμο. Η φράση αυτή ίσως ακούγεται "δήθεν" αλλά επί της ουσίας αποτέλεσε το  μέσο για να ξεφύγει από φόρμες και ταμπέλες. 
Οι They Came From The Stars (I saw Them) έπαιζαν στην Hallway Gallery (το χολ του σπιτιού τους) για ένα ολόκληρο μήνα χωρίς διακοπή, γεγονός που μάλλον βάζει τη λέξη δήθεν στο συρτάρι. Ένα πρόχειρο top-5 έχει σίγουρα τα ανεβαστικά starbust (χιτ), the world turned upside down, Hot Ink (χιτ σε ένα κόσμο που ο Sun Ra είναι πιο δημοφιλής από την Madonna), το τριπαριστό it's time (με τα απίστευτα κρουστά στο τέλος),  και φυσικά το 25λεπτο ηλεκτρο-kraut-πάρτο-αυγό-και-κούρευτο the holy mountain (αναφορά στην ομώνυμη ταινία του Jodorowski).
Όπως μάλλον έχετε καταλάβει η μπάντα δεν υπάρχει πια, και αυτή εδώ είναι μια  ισχνή/αφελής (σε σχέση με το φοβερό αφιέρωμα του overdub) προσπάθεια να μη ξεχαστεί αυτό το απίστευτο συγκρότημα. 

3 comments:

pan pan said...

παν παν γουωζ χηρ

fool said...

Εύγε!

fantasmenios said...

ήθελα να γράψω κάτι και για τους residents αλλά το ξέχασα.