04 December 2015

φανταδεκαεφτά με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

 Για το #17 η κυρία Ζωή Κωνταντοπούλου

Φαντασμένιος: Καλησπέρα κυρία πρόεδρε.

Κυρία πρόεδρος: Καλησπέρα κύριε Φαντασμένιο, ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά προτού ξεκινήσουμε θα ήθελα να σας παρακαλέσω να με φωνάζετε με το όνομα μου καθώς μου προκαλεί αποστροφή η προσφώνηση που αναφέρεται σε αξιώματα που στις μέρες μας κάποιοι τα έχουν δυστυχώς εξισώσει με τη διαφθορά και την προδοσία.

Φαντασμένιος: Καλησπέρα κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Φαντασμένιο σας ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά νομίζω πως το θέμα της συζήτησης μας, το μέσο, αλλά και οι περιστάσεις επιτρέπουν να μιλάμε στον ενικό ε. Άλλωστε θα μιλήσουμε για την μουσική που και εγώ όπως και εσείς αγαπάω.

Φαντασμένιος: Καλησπέρα Ζωή.

Ζωή : Γεια σου Μένιο.

Μένιος: Στο νούμερο δεκαεφτά της φανταλίστας ο δεύτερος δίσκος της χρονιάς από τους Αυστραλούς King Gizzard & the Lizard Wizard με τίτλο Paper Mache Dream Balloon. 

Ζωή : Ναι πράγματι μετά το Quarters! που έβγαλαν στην αρχή της χρονιάς. Πάντως κάθε χρόνο βγάζουν δυο δίσκους. Μένιο μου το Paper Mache Dream Balloon είναι πολύ όμορφο, θα έλεγα πως έχει έτσι μια ποπ αισθητική που συναντάμε προς το τέλος των 60s. Ακόμα και το εξώφυλλο θυμίζει το yellow submarine των beatles ε; 

Φαντασμένιος: Ναι, στο Quarters! σε τέσσερα δεκάλεπτα τραγούδια εφαρμόζουν κάμποσα lo-fi ψυχεδελικά κόλπα αλά Ariel Pink. Στο Dream Balloon οι μελωδίες των δώδεκα κυρίως δίλεπτων τραγουδιών  θυμίζουν καλές προσπάθειες σύγχρονων συγκροτημάτων όπως οι High Llamas και οι Kingsbury Manx που προσπάθησαν να φέρουν στις μέρες μας τον ήχο των 60s. Οι καλύτερες συνθέσεις είναι κατά σειρά προτίμησης, Bone, N.G.R.I (bloodstain), sense, Bitter Boogie και το time=$$$ με το αλά larry gus φωνητικό. Μάλλον θα ήταν πιο ψηλά στη λίστα αν δεν κυκλοφορούσε τόσο αργά στη χρονιά. 

Ζωή : Τι εννοείς Μένιο; Δεν είναι η σειρά στη λίστα απολύτως αξιολογική;

Mένιος: Ε ναι περίπου, εντάξει δεν είμαστε και το p4k ίσως να μας ξέφυγαν ένας δυο πέντε δέκα δίσκοι. 

Ζωή : Τι λέτε κύριε Φαντασμένιο; Θέλετε να πείτε πως κάνετε λίστα χωρίς να έχετε ακούσει πολύ καλά όλους τους δίσκους της χρονιάς;

Φαντασμένιος: Ε Ζωή μου δεν

Ζωή : Ζωή Κωνσταντοπούλου παρακαλώ. Και από ότι βλέπω εδώ δεν έχετε ούτε ένα δίσκο από γυναικείο συγκρότημα

Φαντασμένιος: Δεν είναι έτσι ακριβώς, δηλαδή δεν έχω βάλει ακόμα γυναικείο συγκρότημα, αν και σε τούτο το μπλογκ δεν υπάρχει η φράση γυναικείο συγκρότημα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου:  Κύριε Φαντασμένιο τι εννοείτε πως δεν υπάρχει η φράση γυναικείο συγκρότημα; Θα σας κάνω αναφορά στο προεδρείο της Blogovision ΚΑΙ την google. Είναι απαράδεκτο εν έτη 2015 να υπάρχουν τέτοιες απόψεις, και να παρουσιάζονται τέτοιες επονείδιστες λίστες.

Φαντασμένιος: Μα όταν λέω πως δεν υπάρχει γυναικείο συγκρότημα εννοώ πως εδώ όλα τα συγκροτήματα είναι ίδια.

Ζωή Κωνσταντοπούλου:  Τι λέτε κύριε Φαντασμένιο πως δεν είπατε ότι δεν υπάρχει γυναικείο συγκρότημα; Το είπατε, έχει καταγραφεί και για αυτή σας την πράξη θα υποστείτε τις συνέπειες. Να σας θυμίσω δε στο σημείο αυτό πως στους όρους των cookies που έχετε στο ιστολόγιο σας, και τους οποίους φυσικά έχετε αποδεχτεί, αναφέρεται ρητά πως οποιαδήποτε προσβολή προς δημόσιο πρόσωπο απαγορεύεται. Να συμπληρώσω στο σημείο αυτό πως η παράβαση του σχετικού άρθρου διώκεται αυτεπαγγέλτως. 

Φαντασμένιος: Ναι κυρία Κωντσαντοπούλου αλλά εσείς τώρα, τι δημόσιο πρόσωπο, μια μουσικόφιλος δεν είστε;
 
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Φαντασμένιο σας θυμίζω πως έχω διατελέσει πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και ως εκ τούτου και βάση του ελληνικού συντάγματος το οποίο σέβομαι και τιμώ φέρω αυτό τον τίτλο δια βίου. Κατά συνέπεια είμαι κάτι παραπάνω από ένα απλό δημόσιο πρόσωπο, εσείς δεν το σεβαστήκατε αυτό όπως δεν σέβεστε τίποτα, αλλά αυτή σας η συμπεριφορά επιτέλους δεν θα περάσει έτσι από εμένα. 

Φαντασμένιος: Ε μα
 
Κυρία πρόεδρος: Κύριε Φαντασμένιο αυτό που σας είπα.

                                                                                                                           (.. συνεχίζεται)

No comments: