02 December 2015

φανταδεκαεννιά με τον Παναγιώτη Βαρούχα

Ο αγαπητός καθηγητής διαιτησίας κύριος Παναγιώτης Βαρούχας για το #19

Αγαπητέ αξιότιμε κύριε Μένιο, με καλέσατε στο φιλόξενο σας σαητ για να σχολιάσω το δίσκο του αξιότιμου κύριου Manyfingers. Καταρχάς να σας πω πως θαυμάζω το σαητ σας και πιστεύω πως επιτελείτε εις το ακέραιο το έργο σας. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Να σας πω δε πως σας θαυμάζω γιατί τόσα χρόνια δεν έχετε πρόβλημα να πείτε τη γνώμη σας όπως αυτή και να είναι και να πάτε κόντρα στα συμφέροντα. Σας καταλαβαίνω και σας θαυμάζω γιατί και εμείς τα ίδια και χειρότερα περνάμε. Βέβαια έχετε την αγάπη του κόσμου και αυτό είναι το πιο σημαντικό και σας το λέμε εμείς γιατί και εμάς μας αγαπάει ο κόσμος και ξέρουμε πως αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πάμε να μιλήσουμε τώρα για το δίσκο. Λοιπόν ο δίσκος είναι διάρκειας πενήντα εννέα λεπτών, έχει δεκατρία τραγούδια και σύμφωνα με τους κανονισμούς διεξαγωγής της blogovision είναι πέρα για πέρα έγκυρος για τη θέση δεκαεννιά. Κύριε Φαντασμένιο πού τον βρήκατε τον κύριο Manyfingers;

Φαντασμένιος: Το δισκάκι που είχε βγάλει στην acuarela το 2006 το είχε σε σούπερ προσφορά το boomkat (με μπόνους ένα λαηβ σε dvd). Ήταν η εποχή που το φρέσκο πήγαινε σετάκι με τις λουπιέρες. Με αυτή τη τεχνοτροπία εμφανιστήκαν κάπου  τότε στην ψαγμένη Ελλάδα οι νέοι ήρωες, ο μποσανόβο larry gus και οι γιαν τιερσενικοί  your hand mine. Δέκα χρόνια μετά ο Manyfingers δεν μοιάζει ικανός να προκαλέσει οποιοδήποτε είδους πανικό αλλά γράφει σίγουρα ένα αθάνατο τραγούδι, το erasrev. Το οποίο δεν υπάρχει ούτε στο youtube. 

Βαρούχας: Πράγματι κύριε Φαντασμένιο δεν υπάρχει στο γου τουμπ το τραγούδι που αναφέρατε. Και είναι κρίμα γιατί η αλλαγή που κάνει ο κύριος Manyfingers στο 3:02 και ο τρόπος που μας παίρνει τα μυαλά από εκεί ως το τέλος του τραγουδιού είναι κλασική περίπτωση ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. Στα υπόλοιπα τραγούδια δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε, ο κύριος Manyfingers τα πάει καλά στο No Real Man, ακούμε και μαντολίνο ε. Στο μόνο τραγούδι που έχω να πω κάτι αρνητικό είναι το δεύτερο, στο οποίο ο κύριος Manyfingers είναι σε πεντακάθαρη θέση progressive. Βάση του κανονισμού αυτό το τραγούδι δεν έπρεπε να υπάρχει σε αυτό το δίσκο.  Για την ίδια παράβαση ελέγχονται και τα τραγούδια 10 και 5 και κατά συνέπεια πολύ ορθά κύριε Φαντασμένιο το βάλατε εδώ στο δεκαεννιά. 

Φαντασμένιος: ευχαριστούμε κύριε Παναγιώτη.

Βαρούχας: Εγώ ευχαριστώ που με καλέσατε, ήταν τιμή μου να βρεθώ εδώ στο σαητ με την blogovision και εύχομαι να κυλίσει ομαλά η διαδικασία ως το τέλος και να την αγκαλιάσει ο κόσμος, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοια όμορφα θεάματα και εμείς όποτε θέλετε εδώ είμαστε να σχολιάσουμε για τον κόσμο. 

No comments: