11 December 2015

φανταδέκα με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

 Στο νούμερο 10 ο αγαπημένος μου κινηματογραφιστής Θόδωρος Αγγελόπουλος

The most important place in the world των Bill Wells και Aidan Moffat. Λοιπόν  αυτός ο δίσκος έχει πάρει τον τίτλο που από ένα διαφημιστικό σλόγκαν του IKEA. Η αποδόμηση κάθε στερεότυπου διαμέσου της μουσικής με χιουμοριστική ματιά είναι κάτι που χαρακτηρίζει έντονα τον Aidan Moffat. Από παλιά. Από όταν μαζί με τον Malcolm Middleton φαινόταν πως αυτός ήταν που ζωγράφιζε το σπαστό χαμόγελο μέσα στο σκοτεινό κόσμο των Arab Strap. Είχαν βγάλει ένα δίσκο τότε με τίτλο elephant shoe. Αν πεις elephnat shoe μπρος στον καθρέπτη θα δεις τα χείλη σου να λένε i love you. Φοβερό ε; 
O Bill Wells από την άλλη είναι ένας αυτοδίδακτος μουσικός αλλά με τόσο πλούσια ιστορία στη μουσική σκηνή της Σκωτίας ώστε συχνά προσφωνείται σεβάσμιος. Κοιτώντας κάποιος τα βιογραφικά τους θα πει πως αυτοί οι δυο δύσκολα θα ταιριάξουν. Και όμως η σύμπραξη τους είναι απολαυστική. Δεν ξέρω αν είναι προϊόν των αντιθέσεων τους. Είναι όμορφος αυτός ο δίσκος Φαντασμένιε. Για κάποιον που δεν το έχει ακούσει θα πρότεινα να ξεκινήσει με τα Lock your lambs και The unseen man.
Σκέφτομαι τους αναγνώστες σου. Με το που είδαν Αγγελόπουλος θα σκέφτηκαν πως αυτός θα γράφει με πέντε κενά ανά λέξη, πως αυτό το ποστ θα είναι χιλιάδες λέξεις με δήθεν ποιητικό λόγο. Αυτοί που τα ξέρουν όλα ας μάθουν πως το 1998 στην ταινία μου "τοπίο στην ομίχλη"  είχαν εμφανιστεί οι last drive. Μάλιστα  το τραγούδι που ακούγεται στην ταινία θα έκανε φοβερή επιτυχία αν κυκλοφορούσε αυτή την εποχή.

No comments: