25 September 2015

10 μέρες μετά τη συναυλία της Angel Olsen | an 15/09

Φαντασμένιε γράψε 10 πράγματα που θα θυμάσαι από το λαηβ της Angel Olsen.

1. Παίζει τυπική αμερικάνικη ποπ ροκ. Είδος που μοιάζει να είναι σχεδόν υπό εξαφάνιση στις μέρες μας. Μάλλον γιατί σε αυτό προέχει η μελωδία και το συναίσθημα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα πράγματα που φαίνεται να απολαμβάνουν οι βιαστικοί εκλεκτικοί νεανίες όπως το ύφος, η δομή, η ενέργεια και οι συνθετικές ανατροπές. Στην πραγματικότητα εδώ δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς, για να σταθείς παίζοντας τέτοια μουσική πρέπει να είσαι καλός. Και η Angel Olsen είναι καλή.

2. Στα της σκηνικής παρουσίας ο αρχαίος ενισχυτής μπάσου δεν μάσησε από την κατάρα που έχει πέσει στην πόλη (βλέπε Viet Cong και Soft Moon), η Angel Olsen ενεφανίσθει ως το κορίτσι της διπλανή πόρτας με κάπως αυξημένη αίσθηση του χιούμορ, δημιουργώντας έτσι μια αντίφαση με το περιεχόμενο των τραγουδιών της. Κανένα πρόβλημα.

3. Μια φωνή από το βάθος λέει πως περίμενε το λαηβ δέκα φορές καλύτερο. Η φωνή από το βάθος είχε ακούσει το δίσκο της Angel Olsen επτά εκατομμύρια φορές αρά είναι σοφή φωνή από το βάθος. Αρά θα μπορούσε να είναι καλύτερη από πολύ καλή που ήταν. Χαμός.

4. Σήμερα κυκλοφορεί το νέο mini Lp των Baby Guru. Ε μα.

5. Και να ξεχάσω θα μπω στο blog της άκου αυτό να διαβάσω. Στην τελευταία παράγραφο τα λέει πολύ καλά.

6. Στο τέλος του λαηβ έγινε κάτι μοναδικό.Η Angel Olsen έπαιζε και δεν μίλαγε κανείς, ήταν τόση η ησυχία που ακουγόταν ο εξαερισμός του κλαμπ. Το ότι κέρδισε την απόλυτη ησυχία αυτομάτως προσδιορίζει την ποιότητα της συναυλίας. Βόηθησε φυσικά και το γεγονός πως στο an παρίσταντο οι ομορφότεροι, ευγενικότεροι και καλόκαρδοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα.

7. Ήπια δυο ποτά. Δεν πρόλαβα να πιω τρίτο.
 
8. Αυτά. Φτάνει. Καλά είναι και τα οκτώ, άσε που το επτά πιάνει για δώδεκα. Και στην τελική τι κόλλημα έχουν φάει όλοι και φτιάχνουν δεκάδες;

No comments: