16 January 2015

Για Panda Bear

 Θα ήταν τέλεια να πάει ο χρόνος όπως οι πρώτες του 15 μέρες. Καθότι ως μπλογκ που ζει με τα κολλήματα, χαιρετίζουμε με άκρατο ενθουσιασμό τις ανακοινώσεις για επανασύνδεση των prolapse και νέο δίσκο από τους The Go! Team. Της υπερβολής το κάγκελο έχει να γίνει. Και Panda Bear. Είναι γνωστό και αν δεν είναι, μόλις έγινε, πως ο Φαντασμένιος είναι ανιμαλοκολεκτιβικος και πιο συγκεκριμένα πανταμπερικός. Αρκεί μια πρόχειρη ματιά στα 291 ποστ που έχουν αναρτηθεί εδώ για animal collective/panda bear για να πιστοποιηθεί η εμμονή. Εδώ και μια εβδομάδα όλα τα μεγάλα μουσικά σαητ έχουν αφιερώματα για τον Panda Bear. Τα μισά να διαβάσει κανείς θα μάθει τα πάντα για τον panda. Όποτε ποια μπορεί να είναι η προσφορά του Φαντασμένιου επί του θέματος. Να πει για τους Beach Boys; Στα παλιά ποστ δεν απουσιάζει ποτέ η αναφορά στους Beach Boys. Φτάνει με τους Beach Boys, το έχει γράψει και η κουτσή Μαρία, να του κοπεί το χέρι του Φαντασμένιου αν τους αναφέρει πάλι σε ποστ για πάντα bear.  
Πέρα από τον δίσκο, που είναι ο καλύτερος που έχει κυκλοφορήσει ποτέ (άρα δεν έχει νόημα μια μουσικοκριτική), ο panda bear έφτιαξε για το fact ένα φανταστικό mixtape. Καλή επιλογή ο Andy Stott και το στανταράκι του Aphex Twin, αλλά η κορύφωση έρχεται στη μέση με ένα b-side  του μέγα Eric Copeland. Στο εικονοστάσι των ακραίων μουσικών φαινομένων βρίσκεται πάντα μια εικόνα του Copeland. Να τον έχει ο Έλβις καλά, αλλά ξεφύγαμε από το θέμα του ποστ. Θέμα τρόπος του λέγειν καθώς ποιο το νόημα να γράψει ο Φαντασμένιος για τα απίστευτα φωνητικά στο Come to your senses, ή για το selfise gene που θα κάνει εκείνον τον Αμερικάνο που είχε με τα αδέρφια του εκείνο το τεράστιο συγκρότημα στα 60s να χαμογελά από τον ουρανό. Δεν έχει νόημα. Τα πάντα του Panda Bear είναι φοβερά, μα με τους animal, μα τραγουδώντας για τους atlas sound ή τον Pantha du Prince

~~~~~~~~~~o~~~~~~~~~~

Η φωτογραφία είναι από το πρόσφατο λαηβ στην Αμερική (MoMΑ, ps1 boiler room set κλπ) και την τράβηξε με το κινητό ο Φαντασμένιος από την Αθήνα. 

No comments: