12 November 2014

δόξα τα αδέρφια Wilson που είναι Παρασκευή | Baby Guru στο Six Dogs


Πάτα το play.
 
Η Παρασκευή είναι η πιο υπερεκτιμημένη μέρα της εβδομάδας.  Καταρχήν είναι η μέρα της κούρασης. Την Παρασκευή πάντα θα πάει κάτι στραβά, από το πιο απλό (να μη βρίσκεις καλό γάλα στο σουπερμάρκετ) ως το χειρότερο (είναι η μέρα που όταν μιλάει το αφεντικό δεν είναι για καλό). Δεν είναι τυχαίο πως την περασμένη Παρασκευή η κυρά Σούζη προειδοποιούσε για  σούπερ ακραία καιρικά φαινόμενα. Για αυτή τη σχεδόν τελευταία Παρασκευή του κόσμου, οι 312 γνωστοί περιφερόμενοι (χιψτερς μας λένε όλοι) είχαν τη σπάνια ευκαιρία να διαλέξουν μεταξύ 42 ηβεντς το χασταγκ που θα πατάνε όλο το βράδυ στο κινητό.  Μόνο 2-5 από τις κουλ φατσούλες διάλεξαν το Six Dogs και τους Baby Guru. Λαηβ των Baby Guru χωρίς βαθύ τουητερ! Ζήσαμε να το δούμε και αυτό. Διότι με φίλους φίλων γεμίζει το dogs και ο Φαντασμένιος με τη μπάντα του. Είναι μαγκιά να μαζέψεις κόσμο που ίσως ταλαιπωρήθηκε να βρει την Αβραμιώτου. Το καλό σε αυτό το περιβάλλον ήταν ότι μπορούσε ο Φαντασμένιος να πιει τις βοτκιτσες του χωρίς να τον ενοχλούν οι ψαγμένοι φανς, και το κακό είχε τη μορφή ενός μπουρου-μπουρου σύννεφου πάνω από το gig space.


Πάτησες το play;

To λαηβ των Guru έκλεισε ένα κύκλο που ξεκίνησε συγκρατημένα αισιόδοξα  με την παρουσίαση στο ρομάντζο, πέρασε από τα σαλόνια της στέγης, μοίρασε ενθουσιασμό σε παραλίες, πελάγη, βουνοκορφές και έγραψε ιστορία στις Αμερικές. Εμείς οι Φαντασμένιοι καιρό τώρα και τα λέμε και τα γράφουμε για το πόσο καλά είναι τα λαηβ των Guru. Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι η τελειομανία τους. Θα μπορούσαν μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του Marginalia να  περιοδεύουν παίζοντας τα τραγούδια όπως αυτά περίπου ακούγονται στο δίσκο, όπως κάνει το 96% των συγκροτημάτων. Οι Guru παρουσιάζουν καλοδουλεμένες διαφορετικές εκδοχές των τραγουδιών και όχι αρπα κόλα τζαμαρισματα έτσι για να πούμε πως κάνουμε κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα στη λαηβ εκτέλεση του αγαπημένου behaviour, εκτός από το χαρακτηριστικό μπάσο που σκάει μετά από το χαμό έχει προστεθεί ένα μέρος όπου αλλάζει ο ρυθμός, αλλάζει η ταχύτητα, γίνεται drum n' bass, ίσως είναι o sun ra από πάνω, o aphex twin, δεν είμαστε σίγουροι τι ακριβώς ακούσαμε αλλά είναι από τις λεπτομέρειες (;) που ξεχωρίζουν. Και κάπως έτσι πήγε όλο το σετ και με the things you do να είναι πιο γλυκό από τις δισεκατομμύρια φορές που το έχει ακούσει ο Φαντασμένιος.  

Ξαναπάτα το play

Λοιπόν επειδή πάει να ξεφύγει το πράγμα ας περάσουμε στο κεντρικό θέμα του ποστ το οποίο είναι  "καλή μουσική". Ούτε ταλέντο, ούτε έμπνευση, ούτε σούπερ ναρκωτικά, ούτε δημόσιες σχέσεις, ούτε ατιτιουντ. Στο κλάσμα που ισούται με δισκάρες ο αριθμητής πολλαπλασιάζεται με τη λέξη "δουλειά". Έτσι γυρίζει τον κόσμο ο larry "the king" gus και βγάζει δίσκους που χρειάζεται ένα χρόνο για να πάρει χαμπάρι ο κάθε μαλάκας Φαντασμένιος. Θα βρεθούν και αυτοί που θα μεταφράσουν την τελειομανία σε παραξενιά, αλλά εμείς δεν θα τους ακούμε γιατί θα παίζει δυνατά ο δίσκος με τις 58 διαφορετικές λαηβ εκδοχές του Amaye.

Πάτα το play . Νιώσε
 

No comments: