15 October 2012

soap and skin live?

Όταν εμείς βλέπαμε θέατρο αυτοί ήταν στα δέντρα και έτρωγαν μπανάνες. Τώρα μπορούμε να λέμε πως όταν αυτοί που τότε τρώγανε μπανάνες ήρθαν να μας παίξουν μουσική εμείς τους αποθεώσαμε. Είμαστε πολύ προχω τελικά. 

Η νεαρά Αυστριακή καλλιτέχνιδα Soap and Skin έχει κυκλοφορήσει ενάμιση αλμπουμ και μας έκανε την τιμή να εμφανιστεί ζωντανά (sic) χθες το βράδυ στο Gagarin205. Το κονσεπτ ήταν μυσταγωγικό,   300 καθήμενοι αμίλητοι και ακίνητοι, τα μπαρ κλειστά, το καζανάκι κλειστό, τα φώτα κλειστά, ο εξαερισμός κλειστός (ντάξει δεν έχει ανοίξει και ποτέ), τα κινητά κλειστά, όσοι είχαν βουλωμένη μύτη κόβονταν στην πόρτα. Τι λες ρε αδερφέ; Τόση κουλτούρα ναούμε; Είχε γράψει και o Βαλάτος στο τουίτα πως θα είναι μόνη με ένα πιάνο. Καλά μιλάμε θα γίνει χαμός. Ούτε Νέα Υόρκη ούτε Λονδίνο ούτε τίποτα στα αρχίδια μας όλα, ο Φαντασμένιος θέλει να είναι μόνο στο gagarin να δει το λαηβ που ντάξει δηλαδή αυτές οι κομματάρες στο απόλυτο σκοτάδι με ένα πιάνο μόνο. Και ξεκινά το show με ένα ηλεκτρο πανηγύρι τύπου Δελφινάριο. Είχε και λαπιτοπ πάνω στο πιάνο η Καλλιτέχνης που έκανε παπάδες. Ορχήστρα το λαπιτοπι αδερφέ και κάποιος να το πει στον Antony πως είναι μαλακία να κουβαλάει τόσους νοματαίους. Apple pro αδερφέ και τα βόδια από κάτω θα κλαίνε και θα χειροκροτούν.  

Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις δεν έχει κάτι ο Φαντασμένιος με τα λαπιτοπ και τα "σχεδόν" λαηβ. Αλλά άμα ρε κοπελιά είναι να παίξεις 33% λάηβ μην μας κλείνεις το μπαρ. Είσαι για να παίζεις στα έξι σκυλιά μπρος σε 88 άτομα. Τώρα πως αυτό εξελίχθηκε σε αποθέωση, δάκρυα και χειροκροτήματα στο κατάμεστο gagarin; Ίσως είναι υποκεφάλαιο του βιβλίου με τίτλο "Ελλάδα: η χώρα που μεγαλούργησαν οι Παπανδρέου και το boy". Από φωνή φωνάρα, ολίγον από πιάνο, αλλά όταν πάταγε το κουμπάκι του λαπιτοπ και ξεπεταγόταν η συμφωνική της Βιέννης (ft four tet) δημιουργούσε την πιο γελοία εικόνα που έχει δει σε λαηβ ο Φαντασμένιος. Και αν σκεφτείς πόσα support έχουν κάνει οι Mary and the boy δεν είναι και λίγες.. Στο τέλος η Καλλιτέχνιδα διασκεύασε Velvets και Doors. Ναι Velvets και Doors, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. 

Αμα είναι να κάνεις κάτι, κάντο σωστά ή μην το κάνεις καθόλου. Κρίμα γιατί ο δίσκος είναι πραγματικά καλός.

~~~~~~~~~~~o~~~~~~~~~~~

Η φωτογραφία είναι από το flickr. Έχει λαπιτοπ πιάνο στο πιάνο αλλά δεν είναι από το gagarin

5 comments:

Oxymoron said...

Hey there,

Unfortunately I can't read your blog post, but I just noticed that you used one of my pictures I took of Soap&Skins concert in Cologne. Since your title contains a question mark, do you have any questions regarding her concert?

Cheers,
Oxymoron

fantasmenios said...

hi,

The question-mark and the post is about her performance in Athens last Sunday. She appeared with the piano and a mac book pro. I didn't like it and I used your pic to emphasise that it would be better to do it even with a small orchestra

cheers,
F.

Oxymoron said...

Hey F,

Got it.
Too bad. I saw her twice, both times with her orchestra and I really liked it, especially the first one since the audience was standing right in front of the stage - in contrast to Cologne where the audience was sitting, above the stage.

Cheers,
Oxymoron

fantasmenios said...

lucky you oxymoron!

I only enjoyed her amazing voice, all the rest was kind of depressing. But ok its Greece during the crisis uh?

cheers,
F.

Anonymous said...

Γεια
αν θες διαβασε το ποστ μου :
http://anisixosblog.blogspot.gr/2012/10/blog-post_21.html

θελω τη γνωμη σου σαν μπλογκερ. εσυ πως θα ενιωθες στη θεση μου; θα ενιωθες το ιδιο; εχεις περασει ποτε την ιδια φαση με μενα; να σου λειπουν εντονα πραγματα απο το παρελθον; και πως το αντιμετωπισες και πηγες παρακατω;

απαντα αν θες στο ποστ μου.

ευχαριστω.