05 October 2012

Don't Bend Ascend (we have to pay the rent) | have we reached the end?

 
Την εβδομάδα που ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος αποκαλύφθηκε ότι είπε ψέματα στον Ελληνικό λαό,  την εβδομάδα που πέτυχαν γκολ οι Καπετάνος και Τοτσέ, την εβδομάδα όπου στο blink Τζον Σεξφους και Φαντασμένιος έδωσαν άλλη διάσταση στη φράση "ωχ θεέ μου, τι κακή αλλαγή ήταν αυτή;;;", την εβδομάδα που ήρθαν για live οι cult of youth, όπα όπα διακοπή του ποστ ανοίγει παρένθεση

παρένθεση: Την πέμπτη το βράδυ στον πολυχώρο του μπίος έπαιξαν οι cult of youth. Τυπικό λαηβ μπάιος τουτέστιν έναρξη στις 5 τα χαράματα, ήχος σε φάση ράδιο μπλακμαν, και ατμόσφαιρα λίγο ιδρωτίλα να κόβει την τσιγαρίλα. Ο cult of youth με ύποπτο χαμογελάκι έπαιξε υπερτίμια κομμάτια από τον φολκο-πανκο-ιντι δίσκο του love will prevail.
Είχε και σαπορτ η φάση τους dark rags. Θα ήθελαν πολύ κάποιος να γράψει πως να είναι οι Gun Club της Αθήνας αλλά το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο Φαντασμένιος είναι να πει πως θα ήταν άξια ξαδερφάκια των Last Drive (και αυτό δεν είναι καθόλου κακό). Αυτά στα μουσικά, κατά τα άλλα πολύ στιλ και ένας κιθαρίστας που είχε την πιο ανέκφραστη φάτσα ανθρώπου που έχει ανέβει σε σκηνή και παίζει μπρος σε κόσμο τη μουσική που γουστάρει. Γιατί έτσι; Μήπως είχε παρκάρει το αμάξι σε γωνία; μήπως προσπαθούσε να θυμηθεί αν έχει αφήσει το θερμοσίφωνο ανοιχτό; μήπως είχε παίξει οβερ το βάζελο; μήπως τον έκαναν 10 unfollow στο τουήταρ; μήπως η κοπέλα του έχει 12 μέρες καθυστέρηση; όλα αυτά ή πολύ απλά μπορεί το παιδί να είναι ΑΕΚ οπότε όλα δικαιολογούνται. Κλείνει η παρένθεση.

Την εβδομάδα που ο poplie ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα, την εβδομάδα που κανονικά θα ήταν άλλη μια εβδομάδα, αυτή λοιπόν την εβδομάδα, μια μέρα ένα πρωί έσκασε ο νέος δίσκος godspeed you black emperor. Νέος δίσκος με παλιά τραγούδια. Τίτλος του δισκίου allelujah  Don't Bend Ascend (we have to pay the rent). Το εξώφυλλο τυπικό gybe, lo-fi  με κάμποσο κόκκο είναι ντάξει.. ανυπακοή.  Η ουσία είναι αλλού όμως. Η ουσία είναι το πως σκούζει η κιθάρα στο κομμάτι που γνωρίσαμε ως albanian και μας βγήκε ως mladic. Η ουσία είναι πως όσο εύκολο είναι να κράξει κάποιος τους Gybe, άλλο τόσο δύσκολο είναι να βρει τα τελευταία 15 χρόνια riffs σαν του mladic. Δεν γράφονται κάθε μέρα τέτοιες μουσικές. Και όλα αυτά την εβδόμαδα που ανακοινώθηκε ότι έρχεται η  Μέρκελ στην Αθήνα...

3 comments:

fantasmenios said...

άντε και καλό μήνα να έχουμε..χο χο χο

Anonymous said...

Ασταμάτητος :D

the truant said...

ως εδώ όλα καλά.επίσης χαιρετίζω την αλλάγή μεγέθους γραμματοσειράς.όσο για τους godspeed κλασικά haters gonna hate.ξέρεις από πριν πόσοι θα τους κράξουν και με ποιά επιχειρήματα.κάπως σαν τον κατσουράνη σε εκπομπή του γκόντζου.