04 March 2010

Fiery Furnaces με 17 euro και άθλια ελληνική μπίρα

Αν κάποιος έβαζε μια βόμβα στο an την περασμένη τρίτη τότε με μιας θα εξαφάνιζε το λεγόμενο indie Αθηναϊκό κοινό*. Ήταν όλοι εκεί με μια μπίρα στο χέρι, και φανερή διάθεση για καβλάντα να δουν τους Fiery Furnaces. Γεμάτο λοιπόν το an για τη συναυλία ενός συγκροτήματος που είναι μεν συμπαθητικό αλλά η πιθανότητα να βρεις άτομο να δηλώνει πως "είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα" είναι μικρότερη από το να πάρει διπλό-πρόκριση ο θρύλος στη Γαλλία (ή να συντάξει σωστά μια πρόταση ο φαντασμένιος).
Με χαλαρή διάθεση ο φαντασμένιος κατέβηκε στο an ενθυμούμενος τις καλές μέρες που πέρασε ακούγοντας το blueberry boat, αγαπημένη στιγμή του οποίου είναι αδιαμφισβήτητα η εναλλαγή γυναικείων/αντρικών φωνητικών στο chris michaels. Επιπροσθέτως από το Gallowsbird's bark περίμενε πως και πως να ακούσει το two fat feet (το καλύτερο μακράν τραγούδι τους), και φυσικά το up in the north το οποίο θα παιζόταν για πρώτη φορά μπρος σε κοινό που μπορεί να εκτιμήσει το στίχο "Maria Anna Gamisou".
Δυστυχώς τίποτα από αυτά δε συνέβη καθώς στο μεν chris micahels άγνωστο γιατί ο Matthew δεν τραγούδησε, ενώ το
two fat feet στη σπιντάτη έκδοση που παρουσίασαν μεταμορφώθηκε σε ένα ακόμα τραγούδι μιας μέτριας συναυλίας που κανείς δεν θα θυμάται μετά από δυο μήνες.
Πολλοί θα πουν πως χάρηκαν που είδαν τους Fiery Furnaces γιατί "είναι αυτό που συμβαίνει τώρα" και θα είχαν όλο το δίκιο του κόσμου.. αν η συναυλία γινόταν πριν από 6-7 χρόνια..

----------------ο----------------

ου φαντασμένιου του έχει κολλήσει πως επίκειται ένα αθηναϊκό indie ολοκαύτωμα. Με τόση ίντριγκα, υπεροψία, αλαζονεία και κακία, δεν είναι απίθανο να βρεθεί ένας τρελός με όραμα τον αφανισμό όλων των indie της Αθήνας.

pic via flickr


2 comments:

Anonymous said...

Καλά τα λες, δυο άτομα όλα και όλα κουνήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του live. Πάντως είναι καλή φάση να γίνονται τέτοια live μεσοβδόμαδα.
Στους MONO δεν πήγες φ;

fantasmenios said...

για τους mono φοβήθηκα τον πανζουρλισμό στη μύγα. και μάλλον δίκιο είχα. βεβαίως βεβαίως τους είχα δει πρόπερσι οπότε δεν καιγόμουν. θα μου πεις τώρα, και τους piano magic τους έχεις δει 13 φορές αλλά θα πας. και θα σου πω εγώ δίκιο έχεις, αλλά στους piano magic και χάλια να είναι το live (που δεν θα είναι) αξίζει να πάει κανείς για αν ακούσει τις ατάκες του τραγουδιστή τους.. μιλάμε για απίστευτη αίσθηση του χιούμορ.

αυτά
άντε καλή εβδομάδα