01 March 2010

μέταλλο γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Ήταν τότε στο πρώτο live των Mogwai όταν οι σκληρές εκτελέσεις των άγνωστων ακόμα τραγουδιών του happy songs for happy people (ή happy people for happy songs) έβαλαν τον φαντασμένιο σε σκέψεις.. "γιατί δεν είμαι μέταλλο; ή μήπως είμαι;"

Ένα χρόνο μετά εντελώς μεθυσμένιος απόλαυσε το live των Wolf Eyes στο Λαύριο. Το heavy metal του μέλλοντος! Μετά από κάμποσα ντεπόν και πολλούς σκέτους καφέδες ένα ερώτημα παρουσιάστηκε εμπρός στον φαντασμένιο με τεράστια νέον γράμματα..
"γιατί δεν είμαι μέταλλο; ή μήπως είμαι;"

Στο παρελθόν και όταν ήταν στο δημοτικό, ο φαντασμένιος είχε περάσει ένα μήνα όπου φλέρταρε σοβαρά με την ιδέα να γίνει μέταλλο. Αφορμή ο δίσκος
Agent Orange (για την ακρίβεια κασέτα) των Sodom που του έδωσε ο Χάρης. Οι απανωτές ακροάσεις της τραγουδάρας Ausgebombt είχαν ως αποτέλεσμα η κασέτα να καταστραφεί. Η εμπειρία ήταν πιο άγρια απ' όσο φαίνεται, καθώς ποιος ξέρει πως θα ήταν τα πράγματα αν η κασέτα δεν είχε παραδώσει πνεύμα; Σίγουρα τα επόμενα 3-4 χρόνια δεν θα ήταν γεμάτα με light metal τύπου Alice Cooper και Scorpions, αλλά με αρκετό thrash και οπωσδήποτε με φαρδιές μπλούζες, κολλητό τζιν και μακρυά μαλλιά. O ρομαντισμός κέρδισε την άκρατη ενέργεια και περνώντας διάφορα στάδια ο φαντασμένιος έφτασε στο σημείο να κατέχει όλα τα δισκάκια των belle sebastian. Υπάρχει μάλιστα και η φήμη πως όταν ήταν 67 κιλά είχε φορέσει και t-shirt (μεγέθους small) belle sebastian, δηλαδή ήταν twee.. χα χα χα.. αν τον έβλεπε έτσι ο Χάρης του 89' θα τον έσπαγε στο ξύλο! Ρε τον φλώρο, τελικά η κασέτα των sodom είχε ψυχή και μάλλον αυτοκαταστράφηκε (άτσα και η lost αναφορά!).

---------------ο---------------

O Βαγγέλης λέει πως εδώ γίνονται ωραία πράγματα με 5 ευρώ. Αν πάω και δεν μου αρέσει θα διοργανώσω κίνημα των bloggers κατά του Βαγγέλη. Θα του μπουκώσουμε το mail του και θα πάμε έξω από το σπίτι του φορώντας μαύρα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα προβούμε σε ακόμα πιο ακραίες μορφές αντίδρασης όπως δεν θα τσεκάρουμε τα mail μας για δυο ολόκληρες ώρες.

4 comments:

South Of The River said...

Σχέση ποστ ροκ - μέταλ:

Φίλος στο περσινό live των Silversun Pickups στο Γαγάριν, βλέποντας αυτούς που τους άνοιξαν, κάτι καραφλούς ποστροκάδες (μάλλον):

"Αυτοί μάλλον κάποτε έπαιζαν μέταλ αλλά τώρα το γύρισαν σ' αυτό που μας παίζουν τώρα γιατί δεν έχουν πια μαλλί να κάνουν headbanging..."

fantasmenios said...

μια σχέση τρίχας δηλαδή εε;;

Raggedy Man said...

Knotarts ε; It's a date! Είναι και κοντά στο σπίτι μου, δε θα χρειαστεί να οδηγήσω...

fantasmenios said...

με 1,40 το λίτρο μια χαρά σου έκατσε..