22 February 2010

σάλαγος, ταραχή, φασαρία, βόμβος

Την περασμένη Παρασκευή Α΄ Νηστειών (Α΄ χαιρετισμοί) εμφανίσθει ενώπιον του Αθηναϊκού κοινού για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, ο μουσικός της αβάν γκάρντ, Κριστιάν Φενεζ (Fennesz). Ο εξ Αυστρίας ορμώμενος συμπαθής κιθαρίστας φαίνεται να έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με το μουσικόφιλο Αθηναϊκό κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα Παρνασσός. Οι ατμοσφαιρικές έως διαστρεβλωτικά βομβώδεις πολυστρωματικές συνθέσεις παιγμένες σε προσωπικό υπολογιστή και ηλεκτρική κιθάρα προσέδωσαν μια αίσθηση ονειρική που συνεπήρε το Αθηναϊκό κοινό.

Εξαιρετικήν ήτο και η εμφάνισης του νεανία μουσικού Novi_Sad ο οποίος καθήλωσε το Αθηναϊκό κοινό παρουσιάζοντας τις πολυεπίπεδες συνθέσεις του με έμφαση στον ηλεκτρονικό βόμβο. Ο καλλιτέχνης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη σπουδαία ακουστική ιδιότητα του χώρου και διέγειρε τα αυτιά των ακροατών (Αθηναϊκό κοινό) με πειραγμένους γήινους ήχους, και έξυπνη χρήση των σάμπλς (samples) σε απόλυτα μινιμαλιστικό φόντο, όπως αυτό ορίστηκε από την απουσία φωτός καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

----------------ο----------------

Σε άλλαν νέαν ο 2L8, με μόνη συνοδεία την κιθάρα του, ερμήνευσε Bright Eyes και δικές του συνθέσεις. Στο φινάλε εξέπληξε τον Φαντασμένιο παίζοντας αυτό εδώ το σπαρακτικό ολοκληρώνοντας με μικρή έκρηξη θορύβου. Απλά γάμησε.

2 comments:

John Streckfous said...

εξεπλάγην με την σπαρακτική κατάληξη αυτης της εξαίσιας κατάθεσης. Επιφυλάσσομαι δέ, δια μελλοντικων ανταποκρίσειων, να ξαναζήσω τέτοιες εμπειρίες. Φευ.
νὺξ δ' ἤδη τελέθει· ἀγαθὸν καὶ νυκτὶ πιθέσθαι.

lili said...

c'est le plus beau et c'est le plus triste.to link.