17 October 2008

έτσι έτσι! πες τα ρε Malcolm..


Λοιπόν ο άντρας ο σωστός ο καραμπουζουκλής πρέπει να έχει την μπάκα του, τη φαλακρίτσα του, το μουσάκι του, να είναι ολίγον κάφρος, ενίοτε κυνικός και άμα λάχει να αυτοσαρκάζεται κιόλας. Τέτοιοι άντρες τη σήμερον ημέρα σπανίζουν, ενώ αν κρατάνε κιθάρα το πιο πιθανό είναι να ακούνε σε ονόματα όπως Malcolm ή Aidan.

To 2007 ήταν η χρονιά του Malcolm Middleton. Ο καταπληκτικός του δίσκος Brighter Beat αγαπήθηκε από τους κριτικούς, τον κόσμο, αλλά και από τον fantasmenio, ενώ παράλληλα έμεινε στην επικαιρότητα χάρις την προσπάθεια του να είναι τα Χριστούγεννα στο #1 των UK charts με αυτό εδώ το τραγούδι. Φυσικά και δεν τα κατάφερε αλλά αν υπήρχε νόμπελ ειρωνείας, θα το είχε στο τσεπάκι.

Φέτος κυκλοφόρησε το Sleight of Heart το οποίο αρχικά προοριζόταν για
mini άλμπουμ με ότι ξέμεινε από το Brighter. Τελικά έχουμε ένα κανονικό δίσκο με 3 διασκευές (μια εκ τον οποίον το Stay της Μαντόνας). Μετά τις περσινές "υπερβολές" ο Malcolm αποφάσισε να ρίξει τους τόνους και έτσι τα τραγούδια χαρακτηρίζονται από λιτές ενορχηστρώσεις βασισμένες σε ακουστική κιθάρα και δευτερευόντως στο πιάνο του Burns (βλ. Mogwai). [σημείωση fantasmeniou: τι έγραψα πάλι ο πούστης! ούτε συντάκτης του Ε να ήμουν!].
Λοιπόν ο δίσκος δεν είναι όσο καλός όσο το Brighter ΑΛΛΑ και πάλι έχει αρκετά στοιχεία ώστε να κολλήσεις. Αυτοσαρκασμό θες; "I hate everything i make/ this is shit and being shit is great". Ατάκα να πεις στον καφέ θες; "Staying in is the new going out". Θες ατάκα που θα σε γλιτώσει από τα σε αγαπώ - με αγαπάς;
"Love is rain in Glasgow/ Love is a lie/ Love is for TV and movie stars/Love is for songs played on slow guitars". Έτσι έτσι! πες τα ρε Malcolm..

-------------//-------------

Και μια δήλωση του καλλιτέχνη για το τέλος: "It’s strange reading reviews of my records, on paper I’m like this completely miserable, depressive alcoholic bastard"

No comments: