17 December 2007

τέσσερα

Λίγο πριν το βάθρο οι Deerhunter και ο δίσκος τους Cryptograms [kranky] παίρνουν τους σαράντα πέντε, quarante et cinq, forty five πόντους του fantasmeniou. Λινκ για την ψηφοφορία συνολικά. Τα τελευταία νέα για τους Deerhunter είναι μάλλον ανησυχητικά, ενώ σίγουρα ο Cox δεν την παλεύει. Κατά τα γνωστά ακολουθεί ο fantasmenios σε επανάληψη:

H Αθήνα.. της Γεωργίας.. των Η.Π.Α. έχει τη δική της ιστορία στην pop rock μουσική, με κύριους εκπροσώπους τους REM και τους B-52s. Η ιστορία συνεχίζεται στις μέρες μας με τους Deerhunter, το κουιντέτο δηλαδή των κιθαριστών Colin Mee, Lockett Pundt, του ντράμερ Moses Archuleta, του μπασίστα Josh Fauver και κυρίως του frontman Bradford Cox. Οι ειδικοί (πιο ειδικοί από των fantasmenio) χαρακτηρίζουν τον ήχο τους ως avant garde, avant pop με βασική επιρροή τον Bowie (της εποχής του Βερολίνου) και συγκροτήματα αναφοράς από τους My Bloody Valentine, και the Jesus and Mary Chain, έως τους Sonic Youth και τους Stereolab. Το 2005 κυκλοφόρησαν στην τοπική Stickfigure Records το τυπικά ανώνυμο πρώτο άλμπουμ τους, αλλά γνωστό από τη φράση που αναγράφεται στο εξώφυλλο (Turn It Up, Faggot) την οποία ο Cox ισχυρίζεται πως άκουγε συχνά κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων του συγκροτήματος. Στη συνέχεια πραγματοποιούν το όνειρο κάθε avant-καλλιτέχνη από τη βόρεια Αμερική υπογράφοντας στη Kranky records. Στο ξεκίνημα του 2007 κυκλοφορούν το cryptograms με ιριδίζον εξώφυλλο και 12 avant-super κομμάτια. Και αν ο Cox δεν έχει σε εκτίμηση τον πρώτο δίσκο, για το cryptograms δηλώνει υπερήφανος. Πριν καλά-καλά συνέλθουμε από το σοκ κυκλοφορεί και το ep fluorescent grey, με το ομώνυμο τραγούδι που θα μπορούσε άνετα να ήταν σε κάποιο δίσκο των Slowdive και μας αποτελειώνει που λέει και ο ποιητής. Πέρα από τη μουσική των Deerhunter ενδιαφέρον παρουσιάζει η γραφική εκ πρώτης όψης μορφή του Cox. Ο ψιλόλιγνος Cox πάσχει από το σύνδρομο Marfan (όπως και ο Joey Ramone) με αποτέλεσμα να έχει δυσανάλογα μεγάλα άκρα. Και επειδή δεν θέλει να έχει τη συμβατική όψη που έχουν οι ροκ σταρ στις μέρες μας, αποφάσισε να εμφανίζεται στη σκηνή με φουστάνια. Συνήθεια που έχει τις ρίζες της στα παιδικά χρόνια του καλλιτέχνη όταν η μητέρα και η αδερφή του τον έντυναν ανάλογα…

Το μεγάλο εύρος των μουσικών επιρροών του Cox (μεταξύ άλλων δηλώνει και θαυμαστής της Γερμανικής με χορευτικό κατά βάση κατάλογο kompakt records) δεν μπορεί να περιοριστεί στους Deerhunter τους οποίους θεωρεί ποπ συγκρότημα. Έτσι στα πιο πειραματικά του μπορεί να τον πετύχει κανείς με το όνομα Atlas Sounds. Οι Deerhunter ήδη έχουν νέα τραγούδια και τίτλο (Microcastle) για καινούργιο δίσκο. Όσο για τα φορέματα, αυτά μπορεί να τα φορά και για πρακτικούς λόγους όπως φαίνεται στη φωτογραφία με τίτλο: “blowjob onstage at the Silent Barn in Brooklyn”.

Φωτογραφία από το impose


4 comments:

plavo said...

koita na deis ti pa8aineis ama eisai kammenos.to eixa se fakelo 2006,epeidi to eixa katevasei tote.An kai to agorasa meta apo kairo den eida pote tin imerominia pou vgike.
megalos diskos.alla sto mialo mou distixws einai megalos diskos gia to 2006,parolo pou kikloforise 2007.

plavo said...

fantasmenie exoume xa8ei for good.
kanonise kana meeting.sou petaw to mpalaki.ela tin pempti sto gagarin...

fantasmenios said...

χαχαχχα! και έχουμε και πολλά να πούμε!λοιπόν θα επικοινωνήσω..

fantasmenios said...

τι έχει την πέμπτη το gagarin??